Suklaatuotteiden suositeltu säilytyslämpötila on 15-18 °C. Suklaa säilyy parhaiten kuivassa ja viileässä, eikä se pidä auringonvalosta eikä vahvoista tuoksuista. Liian lämpimässä (yli 25 asteessa) suklaa pehmenee ja sen pintaan nousee rasvakiteitä ns. ”rasvaruusuja” eli pieniä kukkamaisia, valkoisia läikkiä. Sulaneen ja uudelleen jähmettyneen suklaan ulkonäkö, rakenne, maku ja suutuntuma muuttuvat epämiellyttäviksi.

Suklaata ei pidä säilyttää pidempään myöskään jääkaapissa. Huoneenlämpöön otettaessa suklaan pintaan muodostuva kosteus irrottaa pinnasta sokeria, joka pinnan kuivuessa kiteytyy muuttaen pinnan harmaaksi ja rakeiseksi. Suklaan maku saattaa myös kärsiä jääkaapissa.

Suklaan paras nauttimislämpötila noin 20 astetta. Koska suklaan sulamispiste on lähellä kehon lämpötilaa, se alkaa herkullisesti sulaa suussa heti, ellei se ole liian kylmää.

Lähde: http://www.maku.fi/artikkeli/suklaata-suklaalle#axzz26HZJ8sUPkommentteja!